Till Norrmejerier startsida
Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Det kommer att lukta jul i hela huset!

Mängd: 1 kaka

4/5
(26 röster)

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1½ msk pepparkakskryddor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl lingonsylt
  • ströbröd till formen

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en 1½ liters form. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt gräddfilen. Blanda pepparkakskryddorna med bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rör ner sylten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.