Till Norrmejerier startsida

Vd med norrländskt hjärta 

Norrmejerier är ett av Norrlands största livsmedelsföretag. Men framför allt så är vi norrlänningar, grannar, släktingar och vänner som bryr oss om Norrland och alla som bor här. Genom att skapa möjligheter för våra mjölkgårdar att utvecklas, satsa på ny smart teknik och lokalt engagemang minskar vi hela tiden vårt klimatavtryck - samtidigt som vi bidrar till fler arbetstillfällen, välmående natur och stabil matproduktion. Nu söker vi en vd med norrländskt hjärta.

I en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet, när det vi äter avgör hur både vi, djuren och planeten mår, så är vårt sätt att arbeta en unik tillgång. Den ska vi tillsammans ta tillvara och bygga framtiden på. Och för norrlänningarna är de här värdena de viktigaste skälen att välja Norrmejerier. Att det vi gör tillsammans inte bara är gott och nyttigt, utan även omsorg, stolthet och tro på ett levande Norrland.

Norrmejeriers primära uppdrag är att säkerställa sina konsumenters och kunders behov av färska och norrländska mejeriprodukter med utmärkt kvalitet och därigenom skapa bra förutsättningar för en livskraftig mjölkproduktion i ett levande Norrland. I produktportföljen finns bland annat ett av Sveriges starkaste varumärken – Västerbottensost® och Norrlands starkaste varumärke Norrmejerier®.

Nu söker Norrmejerier en VD med ansvar att organisera, leda och utveckla företaget med en engagerad företagskultur i linje med företagets värderingar, vision och strategi. Företagets fokusområden som blir centrala frågor för VD handlar om hållbarhet, ökad produktivitet, digitalisering, lönsamhet, och kundnärvaro.

Fokus på kort sikt 2021/2022 ligger på att öka försäljningsvolymen, fortsätta utveckla våra egna starka varumärken så som Norrmejerier, Västerbottensost, Fjällfil etc. samt driva utveckling inom EMV området gällande såväl affärs- som verksamhetsutveckling. Fokus på lång sikt ligger på att Norrmejerier ska vara ett självständigt och lönsamt mejeriföretag samt en attraktiv arbetsplats som gör gott för Norrland och driver ett långsiktigt hållbarhetsarbete (finansiellt, socialt, ekologiskt) som genomsyrar hela organisationen. Vidare att bolaget har en solid finansiering, en konkurrenskraftig ägaravkastning och en stabil invägning av mjölk.

Vem är du?

Du har en gedigen ledarerfarenhet från en liknande roll - som VD för en producerande verksamhet, gärna inom råvaruförädling. Du har passion för ledarskap och har förmågan att leda såväl produktion som affär, samt har arbetat aktivt med produktutveckling. Vidare har du en eftergymnasial utbildning – gärna inom det tekniska området, samt ett hjärta som klappar extra för Norrland. Meriterande med erfarenhet från Ekonomisk förening/Medlemsägd organisation. 

Vad erbjuder vi?

Norrmejerier erbjuder en nyckelroll i ett av Norrlands mest välkända och omtyckta företag som verkar för att göra gott både för Norrland och vår planet. Placeringsort för tjänsten är Umeå. Låter det som en intressant och utvecklande möjlighet? Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-14299). Vi önskar din ansökan senast den 2021–04–14. Frågor besvaras av ansvariga konsulter på Mercuri Urval, Carl Pauly 070 514 33 32, Nicklas Jungander 070 715 99 15.

Läs mer om tjänsten och ansök här!

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott