Till Norrmejerier startsida
Drömdessert med smörkräm och bär

Drömdessert med smörkräm och bär

Drömgod kakan som uppskattas av både stora och små. Servera till fest eller väldigt lyxig eftermiddagsfika.

3,5/5
(6 röster)

Ingredienser

Tårtbotten:

  • 1 1/2 dl blandade nötter t ex pecan, hasselnötter, sötmandel
  • 150 g Norrmejerier Smör, rumstempererat
  • 2 dl Strösocker
  • 2 ägg
  • 2dl vetemjöl och 1,5dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

Smörkrämsfyllning:

  • 150 g Norrmejerier Smör, rumstempererat
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Bär till dekoration

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en 1 1/2 liters kakform. Hacka nötterna. Rör smör och råsocker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det. Blanda i nötterna. Fördela smeten i formen och grädda i ca 35-40 minuter eller tills kakan känns färdig med provsticka. Låt svalna och dela kakan på mitten.

Smörkrämen:
Blanda samman smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp eller i en matberedare. Rör ner äggulan i slutet.

Dags att montera ihop kakan! Bred ut eller spritsa smörkrämen. Garnera med bär.

Tips:

Vilka bär som ska toppa kakan väljer du själv! Godast blir om du väljer dina favoritbär.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.