Drömgod kakan som uppskattas av både stora och små. Servera till fest eller väldigt lyxig eftermiddagsfika.
Tårtbotten:
Smörkrämsfyllning:
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en 1 1/2 liters kakform. Hacka nötterna. Rör smör och råsocker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det. Blanda i nötterna. Fördela smeten i formen och grädda i ca 35-40 minuter eller tills kakan känns färdig med provsticka. Låt svalna och dela kakan på mitten.
Smörkrämen:
Blanda samman smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp eller i en matberedare. Rör ner äggulan i slutet.
Dags att montera ihop kakan! Bred ut eller spritsa smörkrämen. Garnera med bär.
Vilka bär som ska toppa kakan väljer du själv! Godast blir om du väljer dina favoritbär.