Till Norrmejerier startsida
Naanbröd

Naanbröd

Superlättlagade, mjuk och smakrik

Mängd: 6-8

4/5
(73 röster)

Ingredienser

Bröd:

  • 350 g vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 350 g Fjällfil 4% naturell

Vitlök och örtsmör (om man vill):

  • 2 vitlöksklyftor
  • Färska örter såsom persilja eller koriander
  • 40 g Norrmejerier smör

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda i filen och gör till en deg med händerna. Knåda i någon minut. Degen ska vara lite kladdig.
smält smöret i en kastrull, pressa in vitlöken och örterna, låt sjuda i någon minut, ta av plattan.
Dela degen i 6 bitar och kavala ut (använd lite extra mjöl om degen blir för kladdig att kavla ut) tills de är ca 5 mm tjocka.
Stek i en grillpanna (eller vanlig stekpanna om du inte har) på hög värme i 2 minuter per sida.
Pensla på smöret och njut!

Tips:

Brödet passar perfekt till grillat och som tillbehör till soppor och grytor.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.