En klassiskt tårta till alla kalas och firanden, favoriten hos både stora och små.
Tårtbotten:
Fyllning:
Garnering:
Sätt ugnen på 175°C. Tårtbotten: Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 min. Låt kakan stå kvar i formen några minuter. Stjälp sedan upp den på ett bakplåtspapper på galler och låt kallna. Dela kakan i 3 bottnar. Fyllning: Gör marsankrämen enligt anvisning på paketet och låt den kallna. Vispa grädden fast. Lägg en tårtbotten på ett fat. Bred på hallonsylt och ett tunt lager marsankräm. Lägg på nästa botten och bred på resterande marsankräm. Lägg på den sista botten och bred ett tunt lager grädde på och runt om tårtan. Lägg sen resterande grädde på toppen, fördela ut och forma till en hög rundad topp. Garnering: Kavla ut den gröna marsipanen och skär ut ett lock och några blad till rosen, eller lägg på det färdiga marsipanlocket om du har ett. Kavla också ut den rosa marsipanen och skär ut blad som formas till en ros. Sikta florsocker över marsipanlocket och garnera med rosen och några blad.