Till Norrmejerier startsida
Viltburgare

Viltburgare

Servera saftiga viltburgare till helgens bjudning.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 700 g viltfärs (alt. nötfärs)
  • 50 g pancetta eller bacon
  • 2 tsk mortlade enbär
  • En nypa grovmalen svartpeppar
  • Flingsalt Västerbottensost eller Norrmejerier Präst

Gör så här

Finhacka pancettan och blanda med viltfärsen, mortla enbären och grovmal svartpeppar. Dela upp färsen i sex jämnstora delar och forma till jämna puckar. Forma färsen löst till hamburgare utan att arbeta den för mycket. Pensla burgarna med lite olja och salta med flingsalt. Stek 2-3 minuter på varje sida så att hamburgarna är lätt rosa inuti. Lägg på en skiva Västerbottensost eller Norrmejerier Präst och låt osten smälta på eftervärme.

Tips:

Snåla inte med osten!

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.