Till Norrmejerier startsida

Levande landsbygd och lokalsamhälle

När du väljer mejeriprodukter från Norrmejerier så skapar du sysselsättning i och för Norrland. Tillsammans skapar vi ett kretslopp som är gott på alla möjliga sätt; allt för att hålla vår landsände levande.

Norrmejerier är rakt igenom norrländska. Vi ägs av norrländska bönder och alla gårdar som producerar mjölk till Norrmejeriers produkter ligger i Norrland och alla kor betar på våra ängar. Vår goda mjölk och våra matlagningsprodukter köper du här.

I vår strävan att göra gott för Norrland väljer vi så långt det är möjligt norrländska resurser, varor och tjänster i verksamheten. Elen som driver mejerierna är förnybar och ursprungsmärkt från Norrland och det är norrländska åkerier som hämtar mjölk vid gårdarna och distribuerar de färdiga produkterna till en butik nära dig.

Genom medvetna val vill vi bidra till att arbetstillfällen stannar i norra Sverige, och i mjölkens resa från hage till mage involveras en lång rad människor. Det är allt från bonden på gården och veterinären som kollar upp korna till personalen på mejerierna och kassörskan i butiken. För att inte tala om mjölkbilens chaufför. Räknat från jord till bord så bidrar varje norrländsk mjölkgård i snitt med 8 arbetstillfällen. Tillsammans skapar vi ett levande Norrland där människor vill och kan bo kvar, både nu och i framtiden.

Upptäck mer