Till Norrmejerier startsida

Livesänt betessläpp i år!

Denna härliga tid när de norrländska korna skuttar ut i det gröna gräset, är något som blivit av en tradition att dela med nära och kära. Och än om omständigheterna var annorlunda även detta år så kunde ni ta del av vårt betessläpp, som vanligt fast ovanligt med andra ord. Vi sände live direkt från en av gårdarna i Norrland så att alla kunde vara med på ett betessläpp från sina hem, eller var man kunde tänkas befinna sig.

Så här såg det ut på fjolårets livesända betessläpp:

Frågor och svar:

Varför ställer Norrmejerier in de publika betessläppen?

Med det osäkra läge som råder i samhället så är det viktigt att minska risken för smittspridning av Coronaviruset. Därför har Norrmejerier beslutat att inte genomföra några publika betessläpp i år.

Betessläppen är ju utomhus, är inte detta överdrivet?

Det är viktigt att alla bidrar till att minska risken för smittspridning av Coronaviruset. Eftersom många av våra betessläp är välbesökta ser vi ingen möjlighet att genomföra dem på ett ansvarsfullt sätt där vi säkerställer att besökarna t ex inte står för nära varandra. Därför har vi valt att ställa in dem.

Om pandemin har gått över/ser bättre ut. Kommer ni att köra som vanligt då?

Nej. Publika betessläpp kräver en lång förberedelsetid så i år blir det tyvärr inga sådana. Vi hoppas däremot självklart att vi kan köra som vanligt nästa år igen och hoppas på norrlänningarnas förståelse för att vi vidtar denna försiktighetsåtgärd i dessa tider.

Kommer ni att erbjuda något alternativ?

Vi kommer att köra ett livesänt betessläpp från en norrländsk gård.

Varför ett digitalt norrländskt betessläpp?

Med anledning av läget med Coronasmittan har vi beslutat att ställa in den publika delen av årets betessläpp. Korna släpps förstås som vanligt ut på sitt sommarbete och vi vill att alla norrlänningar ska ha möjlighet att uppleva detta enligt tradition, om än på ett annat sätt.

Varför berättar ni inte från vilken gård ni sänder live?

Eftersom betessläppet når alla norrlänningar samtidigt är det viktigast att veta att det är en norrländsk gård, inte specifikt vilken.

När sker det?

Information om tid kommer inom kort!

Hur kan man ta del av det?

Vi kommer sända live via vår Facebooksida. All information finns på www.norrmejerier.se/betesslapp

Varför har vi valt den givna kanalen?

Anledningen till att vi har valt Facebook är för att man där kan schemalägga, lägga ut en sida för livesändningen, samt skicka notiser till folk om att livesändningen är igång. Där kan folk även anmäla intresse för sändningen. Facebook är även vår största kanal med hela 41 500 engagerade följare och vi vill erbjuda denna möjlighet till så många som möjligt och vi ser då Facebook som en given kanal.

Kan jag ta del av det digitala betessläppet om jag inte har möjlighet att se livesändningen?

Ja, vi kommer förutom att sända live även filma betessläppet med en drönare och dela detta material i våra kanaler efter betessläppet. Förutom det kommer vi även erbjuda andra digitaliserade inslag på www.norrmejerier.se/betesslapp för att erbjuda ett så bra digitalt betessläpp som möjligt.

Kan Coronaviruset spridas via mjölk/mejeriprodukter?

Det finns ingenting som tyder på att viruset kan spridas genom att man äter mat eller dricker vatten. Kunskap från tidigare utbrott med liknande coronavirus visar att denna typ av virus smittar från sjuka personer och inte genom ytor som till exempel livsmedel och livsmedelsförpackningar

(Källa: Livsmedelsverket)

Upptäck mer