Perfekta bakverket att avnjuta under betessläppet!
Mängd: ca 25 st
Bulldeg:
Chokladsmörkräm:
Glasyr:
Garnering:
Fyllning:
Vispa först ihop alla ingredienser till fyllningen och ställ åt sidan till senare.
Bulldeg:
1.Häll kaffe och mjölk i en bunke. Smula sedan ner jästen och tillsätt strösocker, ägg, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda till jästen löst sig.
2. Dela smöret och tillsätt i smeten. Arbeta sedan in vetemjölet lite i taget till degen känns bra och släpper från bunkens kanter.
3.Lägg ut degen på mjölat bakbord och kavla sedan ut till en stor kvadrat med ca. 1 cm tjock deg. Bred på chokladsmörkrämen och vik sedan degen på mitten. Skär i ca två centimeter breda remsor som du tvinnar- och snurrar till bullar. Lägg sedan på en bakpappersklädd plåt.
4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Pensla sedan med ägg.
5. Grädda bullarna i 225 grader mitt i ugnen i ca. 8 minuter. Tag ut och låt svalna.
Glasyren: 1. Smält smöret i en kastrull och rör ner resterande ingredienser. Rör ihop till en slät och fin glasyr på svag värme.
2. Tag av från värmen och låt svalna något innan du lägger glasyren på bullarna.
3. Strössla valfri mängd kokos.
Avnjutes bäst med ett glas kall mjölk