Till Norrmejerier startsida
Annas helstekta kyckling

Annas helstekta kyckling

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 1 kyckling, färsk eller fryst som tinats
  • 200 g körsbärstomater
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • ½ kruka timjan
  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • olivolja
  • salt och peppar
  • smör till pensling

till servering:

  • tzatsiki
  • sallad

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i en ugnsform och fyll den med halverade tomater, vitlöksklyftor och timjan (så mycket som ryms, resten kan ligga runt kycklingen i formen). Gnid in kycklingens utsida med olivolja, salt, peppar och lite färsk timjan. Skala och skär rotfrukterna i skivor och fördela runt kycklingen. Ringla lite olja över dem och salta och peppra. In i ugnen ca 45 min eller tills kycklingens köttsaft är klar och rotfrukterna fått fin färg. Pensla gärna kycklingen med smält smör ett par gånger under tillagningen så får du en fin och knaprig skorpa. Servera med tzatsiki och en sallad.

Tips:

Tips! Supersnabb tzatsiki gör du genom att riva ½ gurka och pressa ur vattnet i en sil. Blanda med 1 dl matyoghurt (eller grekisk yoghurt) och 1-2 pressade vitlöksklyftor. Smaka av med salt och peppar och ringla lite olivolja över vid serveringen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.