Till Norrmejerier startsida
Havets wok med saffransyoghurt

Havets wok med saffransyoghurt

Grönsakerna kan ersättas med en påse 400-500 g frysta wokgrönsaker. Pressa citronsaft över woken och servera med kokt ris och sås.

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé (tex. gös eller lax)
  • 1 liten fänkål
  • 1 purjolök, ca 150 g
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • ev 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2-3 msk pressad saft av citron

Saffransyoghurt:

  • 2 dl Mild Yoghurt Naturell
  • 1/2 påse saffran
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm grovmalen peppar

Gör så här

Blanda yoghurt, saffran, salt och peppar. Låt stå kallt. Skär fiskfilén i 2x2 cm stora kuber. Ansa fänkål och purjolök. Skala morötterna samt kärna ur paprikan. Skär alla grönsakerna i bitar. Hetta upp en wokpanna eller en stor stekpanna med hälften av oljan. Woka grönsakerna i några minuter med vitlöken och lyft upp dem. Salta och peppra. Woka fiskbitarna i 2-3 minuter i resten av oljan. Vänd försiktigt ned grönsakerna. Pressa över citronsaft. Servera med kokt ris och saffransyoghurt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.