Till Norrmejerier startsida
Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad kan smaksättas efter eget tycke och smak. Varför inte testa med nötter, apelsincest eller kanske lite honung?

Mängd: Ca 70 st

4/5
(26 röster)

Ingredienser

  • 400 g mörk choklad ca 70 %
  • 100 g kokosfett

Gör så här

Hacka chokladen fint.

Smält kokosfettet i en kastrull och tillsätt chokladen.

Rör blandningen slät och smaksätt 1/4 av smeten åt gången

Enklast är att hälla smeten i en kanna när man ska portionera ut i formarna. Tänk på att använda ischokladformar då knäckformar är för tunna.

Ställ ischokladformarna kallt.

---------------------------------------------

Om du har lust att smaksätta ischokladen kommer här några tips

1 msk snabbkaffe
eller
Lite rivet apelsinskal
eller
Pepparmyntsolja (några droppar)

---------------------------------------------

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.