Till Norrmejerier startsida
Lätt hjortronmousse

Lätt hjortronmousse

Mängd: 4 portioner eller 12 tapas

3,5/5
(54 röster)

Ingredienser

  • 250 g färska eller frysta hjortron
  • 3 blad gelatin
  • 1 msk vatten
  • ev 1 kvist färsk rosmarin
  • 3 dl Mild Yoghurt Vanilj

Gör så här

Tina ev. frysta hjortron. Spara några hjortron till garnering. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca. 5 minuter. Koka upp vatten och rosmarin i några minuter. Lägg i urkramade gelatinblad och smält dem. Låt svalna något och blanda med hjortronen. Rör i yoghurten och fördela moussen i portionsglas eller formar. Låt stelna i kyl ca. 1 timme. Ta gärna ut dem ur kylen 30 minuter före servering. Då blir moussen extra krämig.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.