Till Norrmejerier startsida
Pasta med Aubergine och tomat

Pasta med Aubergine och tomat

Ett krämigt recept på pasta med aubergine & tomat. Tillagas på 20 minuter och kan serveras direkt ur pannan. Smaklig måltid!

Mängd: 4 port

3,5/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 500g spagetti
  • 400g körsbärstomater
  • 1 st normalstor aubergine
  • ½ rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad gräslök (fryst går också bra)
  • 1 msk hackad salladslök
  • ½ dl Gröna oliver utan kärnor
  • 1 Förp. Lätt Créme Fraiche Fetaost & Soltorkad Tomat
  • ½ paket fetaost 75g
  • 3 msk olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här

Ringla olivolja i en ugnsfast form. Skär aubergine i bitar och skiva vitlök och rödlök tunt. Lägg grönsakerna i den ugnsfasta formen tillsammans med körsbärstomaterna och rör om. Salta och peppra och rosta grönsakerna i ugnen ca 20 minuter tills tomaterna är mjuka och börjar få färg. Koka under tiden pastan al dente och häll av. Tag ut grönsakerna ur ugnen häll i pasta och en klick Lätt Créme Fraiche Fetaost & Soltorkad tomat och rör om. Häll upp på ett fat och toppa med fetaostkuber, gröna oliver, hackad gräs- och salladslök. Servera direkt.

Tips:

Servera gärna med ett gott bröd till!

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.