Till Norrmejerier startsida

Drifttekniker till Norrmejerier

Norrmejeriers mejerianläggning i Umeå har hög automatiserings- och mekaniseringsgrad och verksamheten utvecklas kontinuerligt. Nu står de inför en spännande förändringsresa för att upprätta utökad maskintillgänglighet inom deras ramar för hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet. Är du en erfaren drifttekniker som vill vara med och ta vårt mejeri till nästa nivå när det gäller vår produktionsprocess?

Vad du kommer att göra

Mejeriet i Umeå är en avancerad teknologisk processindustri med höga hygienkrav. Det är den enda anläggningen i Sverige med så bred och omfattande produktion av olika mejeribaserade produkter och kan liknas med fem olika mejerier i en anläggning.

I rollen som drifttekniker ansvarar du tillsammans med dina kollegor för drift och underhåll av produktionsprocessen och anläggningen i Umeå.  Ni kommer att arbeta med pannor, kompressorer, ventilation, kylsystem, värmesystem osv.

I rollen ingår att övervaka och styra processen i anläggningen samt utöva tillsyn via rondering och felsökning. Vidare kommer du att jobba med förebyggande underhåll, samverka vid underhållsinsatser samt ställa av och ta anläggningen i drift vid underhållsåtgärder. Du medverkar till förebyggande arbete samt att ta fram rutiner. 

Du erbjuds en stimulerande och varierande arbetsmiljö med kompetenta kollegor där ni utvecklas både personligt och professionellt. 

Vad vi förväntar oss av dig

För att lyckas i rollen som drifttekniker har du en utbildning som drifttekniker, energiingenjör, maskiningenjör eller utbildning eller kompetens vi bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av drift och underhåll från tillverkning- eller processindustri. 

Med kundfokus och förmåga att arbeta effektivt med problemlösning rycker du ut och hjälper till där det behövs. På ett strukturerat, analytiskt och proaktivt sätt prioriterar och bedömer du konsekvenser av olika åtgärder. Du visar gärna initiativ till konkreta förbättringsåtgärder för att utveckla arbetet på avdelningen och trivs med arbete i team för att tillsammans uppnå våra gemensamma mål. 

B-körkort är ett krav. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid Umeå mejeri. Beredskap ingår i tjänsten. 

Vem kommer du att jobba för

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 410 lokala bönder varav 330 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter cirka 540 årsanställda och omsätter ca två miljarder kronor per år.

Som arbetsgivare strävar vi mot visionen om den goda arbetsplatsen med en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Vi har ett gemensamt ansvar i att förverkliga visionen utifrån värdeorden glädje, stolthet och flexibilitet. Vi strävar efter att ha en stimulerande arbetsmiljö och en kultur där vi satsar på att låta våra medarbetare växa och ta ansvar. 

Ansökan

Sista dag för ansökan är den 5 april 2021

I den här rekrytering har vi valt att samarbeta med Arbetsmiljö- & HR specialisten och Talent(h)ify. Har du några funderingar om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta oss på hanna@talentify.se alt. carola@arbetsmiljohr.se. Du når även Carola på 072-725 06 99.

Sök tjänsten här!

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott