Till Norrmejerier startsida

Mjölkbönder i Västerbotten

Här kan du träffa några av mjölkbönderna från Västerbotten.

Hej och välkommen till mitt mejeri! Jag heter Inger och jag driver tillsammans med min man Mikael jordbruk på vår gård i Hössjö utanför Umeå. Eftersom jag är ute nästan hela tiden får jag följa naturens skiftningar på riktigt nära håll.

Läs mer


Hej och välkommen till mitt mejeri! Mikael Grundström heter jag, är 41 år gammal och mjölkbonde i Robertsfors. Här driver jag min gård tillsammans med en deltidsanställd och med god hjälp från min sambo. Men allra viktigast för verksamheten är nog ni norrlänningar.

Läs mer


Välkomna till vår värld! På gården Lindero Lantbruk i Gafsele hittar du oss, Noomi From Norlin och Andreas From. Vi tog för 13 år sedan över verksamheten här på Noomis föräldragård. Som lantbrukare är det nästan alltid fullt upp, men så länge man tror på och brinner för det man gör är det bara roligt!

Läs mer


Hej, jag heter Ronnie Granberg och är 41 år gammal. För 14 år sedan blev min far sjuk. I samband med det tog jag och min bror över arbetet på gården, precis som pappa gjorde efter farfar. Även om jag inte planerat att bli bonde just då så var det inget svårt beslut. 

Läs mer

Upptäck mer