Till Norrmejerier startsida

Ostar från dina norrländska mjölkbönder

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Varje kilo ost innehåller nämligen 10 liter norrländsk mjölk. Mjölk som bland annat hjälper till att skapa lokala arbetstillfällen och att hålla våra landskap öppna.

Så det spelar ingen roll om du föredrar Präst®, Herrgård® eller Grevé®. För oavsett vilken du väljer, så bidrar du till ett starkt och levande Norrland. Och visst smakar det lite extra gott då?

Alla produkter från Norrmejerier ost hittar du här.


”Vi har fantastiska ostar här i Norrland”

Jag började redan som sextonåring jobba på Norrmejerier. Med åren har intresset för att göra ost bara vuxit.

Det beror nog på att inget inom mejerivärlden är så komplext som osten. Varje liten detalj kan få en avgörande roll på slutresultatet. Du behöver bara skruva lite på en parameter, så förändras ostens smak och karaktär totalt. Just därför blir man aldrig fullärd som Ostmästare. Man hittar hela tiden nya möjligheter och det är det som gör jobbet så spännande.

Min dröm är dels att få oss norrlänningar att förstå hur underbara ostar vi har här i Norrland. Men också förstå att när du väljer ostar från Norrlands mjölkbönder, samtidigt gör gott för Norrland.

Mattias Norberg, Norrländsk Ostmästare.

Värt att veta om norrländsk ost

Vi levererar mjölken till din ost

Det är vi norrländska mjölkbönder, som tillsammans äger Norrmejerier, som levererar mjölken till din ost. Det är med andra ord ost av norrlänningar, för norrlänningar. För tänk, till ett kilo ost går det åt tio liter mjölk. Det är massor med mjölk från dina norrländska mjölkbönder.

Det innebär att när du väljer ost från oss så bidrar du till att vi tillsammans gör Norrland lite mer levande. Så fortsätt njut av goda ostar, och fortsätt gör gott för Norrland!