Till Norrmejerier startsida
Baconlindad fläskfilé med mozzarellasallad

Baconlindad fläskfilé med mozzarellasallad

Jättegod fläskfilé

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 700-800 g fläskfilé, putsad från fett och senor
  • 1 paket skivad bacon
  • Salt
  • Svartpeppar

Mozzarellasallad:

  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl hackad färsk timjan
  • ½ dl strimlad färsk basilika
  • 10-15 skivade cocktailtomater
  • 3 mozzarellaostar
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

Skiva mozzarella i skivor. Blanda mozzarella, crème frache med örter och lök. Pressa i vitlök. Salta och peppra. Låt stå i minst 30 minuter.

Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Dela fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor. Rulla en bit bacon runt varje filéstubbe och platta till den lite lätt. Salta och peppra. Stek ca 5-7 minuter på varje sida.

Servera salladen med den baconlindade fläskfilén. Strö över pinjenötterna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.