Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • ¾ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • 1 äggula
  • ½ msk kanel
  • 4 msk fint råströsocker

Gör så här

Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Skär kallt smör i små bitar och blanda med mjölet till smulor i matberedare eller med fingertopparna i en bunke. Tillsätt äggulan och forma till en deg. Låt vila i kyl ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och ta ut hjärtan med en form. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över kanel och strösocker. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter.

Tips:

TIPS! Kanelhjärtan smakar extra gott tillsammans med hemlagad nöttryffelkräm.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.