Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 8 lasagneplattor, gärna färska
  • 1 1/2 citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 8-12 tunna skivor lax, ca 300 g
  • 1 gurka
  • 100 g färsk spenat eller 250 g fryst spenat
  • Ev. 4 kvistar dill
  • salt och grovmalen vitpeppar

Gör så här

Koka lasagneplattorna i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Riv det yttersta av citronskalet på den fina sidan av rivjärnet. Blanda crème fraiche med det finrivna citronskalet och saft. Halstra laxskivorna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Skär gurkan i tunna skivor, varva lasagneplattor, lax, spenat, citroncrème fraiche och gurka. Peppra. Garnera med citron och eventuellt dill.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.