Till Norrmejerier startsida
Pepparbiff med grillad tomatsallad

Pepparbiff med grillad tomatsallad

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 4 skivor ryggbiff á 150 g
  • 4 bakpotatisar
  • 1 kg plommontomater
  • 4 lökar, gärna gula och röda
  • 4 msk oliv- eller rapsolja
  • ½ dl färska dragonblad
  • 1 dl svarta oliver
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche Vitlök

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Picka potatisarna (så att de inte spricker i ugnen) och baka dem ca 45 min eller tills de är mjuka. Dela tomaterna och skär löken i klyftor. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över oljan. Salta och peppra. Baka lök och tomater i ugn ca 30 min. Grilla biffen ett par minuter på varje sida. Peppra ordentligt och salta. Servera biffen med ugnsbakade tomater och lök. Strö över dragon och oliver. Gör ett kryss i bakpotatisarna och lägg i en stor klick crème fraiche.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.