Till Norrmejerier startsida
Restsoppa

Restsoppa

Har du rester kvar i kylen, frysen eller skafferiet som du inte vet vad du ska göra med? En lök och en bit paprika långt in i kylen? Fint, tillsammans med norrländska mejeriprodukter kan du då laga en god middag samtidigt som du minimerar ditt matsvinn! Dubbelt så gott!

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 5 dl trattkantareller (eller motsvarande svamp)
  • 4 dl buljong (gärna höns- eller grönsaksbuljong) 2 1/2 dl mellangrädde Salt och peppar
  • Ev. riven Västerbottenost,
  • finhackat kött, persilja eller andra rester från kyl, frys eller skafferi.

Gör så här

Fräs lök och svamp i smör (svampen ska fräsa i 5 minuter). Tillsätt övriga rester som du tycker passar. Tillsätt buljong och låt koka i 10 minuter. Häll på grädde och låt koka i ytterligare 5 minuter. Medan soppan kokar kan du finhacka och fräsa ev. kött till topping. Smaka av soppan med salt och peppar. Toppa med lite riven Västerbottenost och/eller krispigt kött samt persilja.

Tips:

Våga vara kreativ med denna maträtt!

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.