Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 kyckling, ca 1,2 kg, gärna färsk
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker

Kokspad:

  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1/2 purjolök i bitar
  • några kvistar persilja

Gör så här

Gnid in kycklingen med salt och socker. Låt ligga kallt ca 5 tim. Koka kycklingen i buljongen ca 45 min. Ta upp kycklingen. Kyl kokspadet. Lägg tillbaka kycklingen i kokspadet. Låt den stå kallt till serveringen. Ta bort skinnet på kycklingen och bena ur den. Lägg upp på fat. Garnera med lite bladpersilja.
Servera med ljummen potatissallad och en fräsch grönsallad

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.