Till Norrmejerier startsida
Spenatpasta med ostsås och stekt paprika

Spenatpasta med ostsås och stekt paprika

Mängd: 25 PORT (100 PORT

4,5/5
(9 röster)

Ingredienser

  • pasta 1,5 kg (6 kg)
  • röd paprika, strimlad 1,2 kg (5 kg)
  • bladspenat, fryst 1,5 kg (6 kg)
  • crème fraiche 1,2 l (5 l)
  • Västerbottensost, riven 0,5 kg (2 kg)
  • vitlöksklyftor, hackade 6 st (125 g)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Koka pastan. Fräs paprikan i smör och tillsätt spenat. Fräs ytterligare några min. Blanda pastan med grönsakerna. Smaksätt med salt och peppar. Blanda crème fraiche med ost och vitlök och smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över pastan vid serveringen. Servera som ensamrätt eller med färsbiffar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.