Till Norrmejerier startsida
Ugnstekt lax med ajvarsås, ris och ruccolasallat

Ugnstekt lax med ajvarsås, ris och ruccolasallat

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

3,5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • laxfilé, portionsbitar 3,5 kg (13 kg)
  • ajvar relish 8 dl (3 l)
  • Norrmejerier Mellangrädde 6 dl (2,5 l)
  • Mjölk 3 % 1,2 l (5 l)
  • maizenamjöl 1 dl (6,5 dl)
  • ruccolasallat 250 g (1 kg)
  • ris 1,5 kg (6 kg)
  • salt och peppar

Gör så här

Förvärm ugnen till 250°. Sänk temperaturen till 220°. Salta och halstra laxen 5-10 minuter. Koka upp grädde, mjölk och ajvar. Red med maizena och smaka av med salt och peppar. Koka några minuter. Servera med kokt ris och garnera med ruccola.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.