Till Norrmejerier startsida
Crayfish gumbo

Crayfish gumbo

Bjud på en kreolsk kväll med mat som härstammar från Louisiana. Ett gott bröd att suga upp såsen med och något svalt i glasen är allt som behövs – förutom goda vänner.

Mängd: 4 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 1 rödlök, strimlad
  • 1–2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 paket tinade kräftor
  • 400 g räkor med skal
  • 8 dl varm fiskbuljong/kräftbuljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 tsk cayennepeppar
  • salt och peppar
  • 200 g sockerärtor
  • 200 g haricot verts
  • 200 g broccoli, eller använd blandade wokgrönsaker

Gör så här

Fräs lök och vitlök i smöret. Lägg i kräftor och räkor. Slå på buljong, grädde och kryddor och låt koka upp. Lägg i grönsaker och låt det hela puttra på medelgod värme i
10-15 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.