Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 5 dl kallt vatten
  • 25 g jäst
  • 1 kg vetemjöl
  • 1½ msk salt
  • 150 g Västerbottensost®

Gör så här

Blanda vatten, jäst och mjöl till en
deg. Tillsätt saltet och kör i matberedare
i ca 10 min. Tärna osten och
tillsätt den. Låt degen jäsa över natten
eller ca 8 timmar. Baka ut som en
krans. Klipp några snitt på ovansidan
och låt jäsa ca 1 timme.
Sätt ugnen på 250°. Grädda brödet
i 5 min (kasta in ca 2 msk vatten i
botten av ugnen så att det blir lite
ånga. Sänk värmen till 200° och
grädda sedan i ytterligare 15 min.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.