Till Norrmejerier startsida
Västerbottensostfyllda kycklinglår

Västerbottensostfyllda kycklinglår

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 3 tomater
  • 1 knippe salvia
  • 8 benfria kycklinglår
  • 1 paket bacon
  • 100 g Västerbottensost®
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl tomatjuice
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 påse gnocchi
  • 1 dl olivolja
  • 8 schalottenlökar, delade
  • salt
  • vitpeppar
  • olivolja

Gör så här

Skär klyftor av tomaterna. Salta,
peppra och strimla lite salviablad över.
Rosta tomaterna i ugn på 125° ca 40
min.
Platta ut kycklinglåren och fyll dem
med bacon,ost och senap. Rulla ihop
dem och fäst med en tandpetare. Salta
och peppra. Bryn kycklingen tillsammans
med några blad salvia . Häll på
tomatjuice och buljong. Brässera i en
traktörpanna eller i en låg kastrull på
svag värme ca 20 min.
Koka gnocchin i någon minut, för
att sedan fräsa den i olivoljan tillsammans
med löken i ca 3-4 min. Tillsätt
lite salvia mot slutet. Låt det hela bli
lite knaprigt.
Lägg tomaterna och gnocchin i
pannan.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.