Västerbottensost® 1kg
Västerbottensost® är en svensk grynpipig hårdost gjord på norrländsk komjölk och tillverkad vid det lilla mejeriet i Burträsk i Västerbotten. Den har en karaktäristisk, fyllig smak och en lagringstid om minst 14 månader. Svårskivad, men ändå älskad till såväl smörgåsen som riven i matlagningen till paj, tacos eller gratäng. Även utmärkt på ostbricka! Osten är tillverkad ända sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade det hemliga receptet. Sedan 1990 är Västerbottensost® Kunglig Hovleverantör och har serverats på många kungliga tillställningar och Nobelmiddagen. Västerbottensost® är helt enkelt en unik bit av svensk mathistoria.
-
24 g
Protein/100g
-
33 g
Fett/100g
-
0 g
Kolhydrat/100g
-
390 kCal
Kalorier/100g
Näringsämne | Enhet | RDI |
Energi |
1650kJ/390kcal |
|
Fett |
33 g |
|
varav mättat fett |
21 g |
|
Kolhydrat |
0 g |
|
varav sockerarter |
0 g |
|
Protein |
24 g |
|
Salt |
1,2 g |
|
Kalcium |
680 mg |
(85%) |