Till Norrmejerier startsida
Chicken Tikka

Chicken Tikka

I de flesta välsorterade livsmedelsbutiker finns färdiga indiska såser. De flesta ska blandas med yoghurt, men det blir väldigt gott att i stället blanda dem med mellangrädde. Resultatet blir lite mildare och passar även barnen.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 1 dl Chicken Tikka-sås,
  • (t ex Sharwoods)
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 4 kycklingklubbor eller 4 kycklingfiléer

Gör så här

Blanda den färdiga såsen med grädden. Marinera kycklingen i hälften av den färdiga blandningen och låt stå och dra minst 1 timme. Lägg upp kycklingklubborna i en ugnsfast form och slå på resten av grädd-blandningen. Stek kycklingen i ugnen i 200° ca 30 minuter (15-20 om du använder filé). Prova att sticka i kycklingen, köttsaften som kommer ut ska vara ofärgad. Servera med ris eller linssallad och en mild chutney.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.