Till Norrmejerier startsida
Fisk- och kräftsoppa med hummersmak

Fisk- och kräftsoppa med hummersmak

Lättlagat och jättegott!

Mängd: 4 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 6-8 potatisar
  • 7 1/2 dl fiskbuljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1-2 msk hummerfond
  • 200 g fryst laxfilé
  • 200 g fryst torskfilé
  • 180 g kräftstjärtar på burk
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl tärnade tomater
  • ett knippe gräslök

Gör så här

Skala och tärna potatisen. Koka den i buljongen på svag värme i 10 minuter. Häll på grädde och hummerfond och låt soppan koka upp. Skär fisken i 2x2 cm stora bitar och lägg i tillsammans med kräftstjärtarna. Hetta upp och smaka av med vitpeppar. Dekorera med tärnad tomat och gräslök.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.