Till Norrmejerier startsida
Gryta med färska blåmusslor

Gryta med färska blåmusslor

Mängd: 4 portioner

4/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 3 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk fint hackad persilja

Gör så här

Skrubba musslorna och kontrollera att de är stängda. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i smör i en riktigt stor kastrull med ett lock till. Smula över buljongen och häll på vin, vatten och grädde. Låt koka upp. Lägg i musslorna. Låt musslorna koka upp på högsta möjliga värme under lock, i ca 4 min eller tills alla öppnat sig.
Lägg upp i portionsskålar och strö över persilja. Slå över det heta spadet. Servera gärna ett gott lantbröd till.


Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.