Till Norrmejerier startsida
Gryta med färska blåmusslor

Gryta med färska blåmusslor

Mängd: 4 portioner

4/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 3 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk fint hackad persilja

Gör så här

Skrubba musslorna och kontrollera att de är stängda. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i smör i en riktigt stor kastrull med ett lock till. Smula över buljongen och häll på vin, vatten och grädde. Låt koka upp. Lägg i musslorna. Låt musslorna koka upp på högsta möjliga värme under lock, i ca 4 min eller tills alla öppnat sig.
Lägg upp i portionsskålar och strö över persilja. Slå över det heta spadet. Servera gärna ett gott lantbröd till.