Till Norrmejerier startsida
Kalvfärsbiff med Präst®,örter och soltorkad tomat

Kalvfärsbiff med Präst®,örter och soltorkad tomat

Mängd: 4 portioner

3/5
(4 röster)

Ingredienser

Örtsmör:

  • 1 msk färska örter, t.ex.
  • bladpersilja och basilika
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 100 g Norrmejeriers smör, rumstempererat
  • 1 tsk citronsaft och lite rivet
  • skal
  • salt och svartpeppar

Tillbehör:

  • 600 g potatis
  • 2–3 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 bunt färsk lök
  • 1/2 zucchini
  • 1–2 msk olivolja
  • flingsalt

Kalvfärsbiffar:

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, riven
  • 600 g kalvfärs
  • 1 dl riven Präst®, 17 % (smakstyrka 5–6)
  • 3 soltorkade tomater, fint hackade
  • 1 msk färska hackade örter, t.ex.
  • rosmarin, oregano, bladpersilja
  • salt och nymald svartpeppar
  • Norrmejeriers smör

Gör så här

1. Stöt örter och vitlök med olivoljan i en mortel. Blanda med smör och citron och smaka av med
salt och peppar.

2. Värm ugnen till 200 grader. Tvätta och klyfta potatis och morot. Kärna ur paprikan och skär i
tjocka strimlor. Halvera eller klyfta löken och salta den lätt. Skär zucchini i tjocka skivor. Lägg alla
grönsaker på bakplåtspapper och droppa över olja. Rosta i ugn ca 25 minuter. Strössla med flingsalt.

3. Medan grönsakerna rostas: Lägg ströbröd i en stor bunke och häll över mjölk. Låt svälla ett par
minuter. Blanda ner ägg, riven lök och färs. Vänd sist ner ost, tomat och örter samt krydda med
salt och nymald svartpeppar.

4. Forma färsen till biffar och stek i smör. Servera med örtsmör och rostade grönsaker.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.