Till Norrmejerier startsida
Köttbullar i krämig tomatsås

Köttbullar i krämig tomatsås

Mängd: 4 portioner

4/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g cocktailtomater, gärna olika färger
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • ca 20 köttbullar, 500 g
  • 2 dl Lätt crème fraiche
  • 1/2 paket pasta t ex penne, 250 g
  • Ev. 1/2 kruka basilika (eller 2 msk finhackad persilja)
  • Norrmejerier Smör
  • Salt och malen svartpeppar

Om man vill göra sina egna köttbullar:

  • 1/2 gul lök
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 400 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt och 2 krm malen svartpeppar

Gör så här

Börja med köttbullarna om du gör egna: finhacka löken och stek den mjuk i lite smör i en stekpanna. Blanda ströbröd, ägg och stekt lök. Lägg i färsen. Salta och peppra. Knåda till en smidig färs. Rulla köttbullarna och stek dem gyllene i smör i en stekpanna.

Finhacka vitlöken. Halvera tomaterna. Stek vitlöken och kryddorna i lite smör. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa ytterligare en liten stund. Blanda ner tomaterna och häll på lite vatten. Låt puttra i ca 5 minuter. Vänd ner crème fraiche och köttbullarna. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda pastan med den krämiga tomatsåsen. Dekorera gärna med färsk basilika eller persilja. Peppra.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.