Till Norrmejerier startsida
Köttfärsfylld tunn ugnspannkaka

Köttfärsfylld tunn ugnspannkaka

Mängd: 4 portioner

4/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • Ev. 2 vitlöksklyftor
  • 300 g nötfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 dl dinkel- eller vetemjöl
  • 6 dl Mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 dl riven ost, t ex Norrmejerier Präst®
  • 2 dl Gräddfil
  • Norrmejerier Smör
  • Salt och malen svartpeppar

Gör så här

Skala och finhacka löken och vitlöken. Stek färsen och löken i smör tills den fått fin färg. Tillsätt tomatpurén och tomaterna och låt puttra en stund. Salta och peppra. Blanda det siktade mjölet och 1/2 tsk salt med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Häll i den resterande mjölken. Vispa i äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en stor långpanna och smöra det ordentligt. Grädda ugnspannkakan i 2 omgångar. Häll i hälften av pannkakssmeten och grädda i ca 15 minuter eller tills den stannat och fått fin färg. Grädda den resterande pannkakssmeten på samma sätt. Bred ut ett lager varm köttfärs på pannkakorna. Toppa med riven ost. Rulla ihop till en rulle. Skär ugnspannkakan i skivor. Servera med en klick gräddfil och en fräsch sallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.