Till Norrmejerier startsida
Krämig ostrisotto med örter och tomat

Krämig ostrisotto med örter och tomat

Mängd: 4 p

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 4 solmogna bifftomater

Risotto:

  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stjälkselleri
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl arborioris
  • 1 1/2 dl torrt vitt vin
  • ca 1 liter kycklingbuljong,
  • varm
  • 1 msk Norrmejeriers smör
  • salt och peppar
  • 1 dl tärnad Norrmejerier Grevé®, lagrad minst 11 mån.
  • (smakstyrka 8–9)
  • 1 dl riven Svecia, lagrad minst 14 mån.
  • (smakstyrka 9–11)
  • 1 näve grovt hackad bladpersilja och
  • basilika

Gör så här

1. Skär av locket på tomaterna och gröp ur innehållet. Hacka det och spara till risotton. Värm
ugnen till 200 grader.

2. Finhacka schalottenlök, vitlök och selleri. Fräs det mjukt i olivolja i en kastrull. Tillsätt riset och
rör hela tiden tills det börjar bli genomskinligt. Slå på vin och tomat och låt koka in nästan helt.
Tillsätt varm kycklingbuljong undan för undan under omrörning. Risotton får på så vis sjuda i
ca 20 minuter tills al dente. Risotton ska vara riktigt krämig och lite lös. Rör i smör, salt och peppar.
Vänd sist ner ost och örter och smaka av.

3. Salta tomaterna lätt på insidan. Fördela risotton i tomaterna och baka i 10 minuter. Servera med
frästa bönor och en god grönsallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.