Till Norrmejerier startsida
Kuvertbröd med olika frötopping

Kuvertbröd med olika frötopping

Bröden är godast nygräddade. De går fort att göra, för de behöver bara jäsa en gång.

Mängd: ca 30 bröd

4/5
(65 röster)

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 5 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1 tsk salt
  • 10-12 dl dinkel- eller vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • förslag till topping
  • vallmofrö blandat med sesamfrön
  • hackade valnötter
  • dillfrön
  • pumpafrön

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Häll över mjölken och värm till 37°. Smula jästen i en bunke och lös den med lite av degspadet. Häll på resterande degspad. Blanda i mjöl och salt och knåda till en deg. Baka ut till 30 bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250°. Låt bröden jäsa i ca 30 min. Pensla dem med uppvispat ägg. Strö över olika frön eller nötter. Grädda bröden i 7-10 min tills de fått fin färg. Låt bröden svalna på galler.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.