Till Norrmejerier startsida
Kyckling Marengo

Kyckling Marengo

Receptet kommer från: Anna Tyringe

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 2 små färska kycklingar
  • 2 msk Norrmejerier Smör eller margarin
  • salt, peppar
  • 4 tomater
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk idealmjöl
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 10 schalottenlökar
  • 250 g färska champinjoner

Gör så här

Dela varje kyckling i 4 bitar. Bryn kycklingdelarna i en stekgryta. Krydda med salt och peppar. Skålla och flå tomaterna i hett vatten. Lägg dem i grytan. Tillsätt tomatpuré och pressa i vitlöksklyftan. Rör om. Strö mjöl över och rör ut dettta. Häll över buljong och vitt vin. Skala lökarna och dela champinjonerna. Lägg i grytan. Låt rätten småputtra under lock 1 timme, smaka av väl. Servera med ris eller potatis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.