Till Norrmejerier startsida
Kyckling med citronsås

Kyckling med citronsås

Mängd: 4 portioner

4/5
(26 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst gärna majskyckling
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 1 morot i bitar 1 bit (5 cm)
  • purjolök
  • 1 kvist persilja
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • rivet skal och saft av 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 400 g broccoli

Gör så här

Koka kycklingbrösten i buljong med morot, purjolök och persilja ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Sila buljongen och spar den.Hacka schalottenlöken fint och stek den i lite smör i en kastrull utan att den tar färg. Slå på buljongen och koka ner den till hälften. Tillsätt grädde och koka ihop något. Red ev med lite vetemjöl. Smaka av med skal och saft av citron samt salt och peppar. Lägg ner kycklingbrösten i citronsåsen och värm dem strax innan servering. Servera med lättkokt broccoli och kokt potatis samt gärna några mangoldskott.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.