Till Norrmejerier startsida
Kycklingleverpaté på toast

Kycklingleverpaté på toast

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 400 g fryst, tinad kycklinglever
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 4 msk konjak
  • 1 msk färsk salvia alt. 1 tsk torkad
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk rumsvarmt Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

Lägg gelatinbladen att mjukna i den kalla buljongen. Skär kycklinglever i bitar, hacka lök och vitlök fint. Fräs alltsammans i smör i en stekpanna. Häll på konjak, buljong och gelatin. Rör ned finhackad salvia och tomatpuré. Låt det hela svalna och kör sedan i matberedare tillsammans med smöret. Passera moussen genom finmaskig sil. Vispa grädden och vänd ihop alltsammans. Ställ kallt fram till servering. Forma fina ägg av moussen med hjälp av en sked doppad i varmt vatten. Servera på toast, gärna garnerad med färska fikon och en klick ljus gelé, samt mejramkvist.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.