Till Norrmejerier startsida
Lantlig plommonpaj

Lantlig plommonpaj

Mängd: 4 portionspajer

3,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 3½ dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 tsk strösocker
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 kg plommon
  • 6 msk strösocker
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Kör mjöl, smör, socker och salt i mixer till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten och kör ytterligare ett par sekunder till en deg. Låt vila i kyl en stund. Dela degen i 4 bitar och knåda till bollar. Kavla ut till rundlar på plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225°. Skär plommonen i klyftor och arrangera dem på pajdegen. Strö över socker och vik upp kanterna. Pensla med ägg. Grädda i ugn ca 30 minuter tills de fått fin färg. Servera med crème fraiche-glass, se separat recept.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.