Till Norrmejerier startsida
Rabarbersmulpaj

Rabarbersmulpaj

Mängd: 1 smulpaj eller 6 små portionsformar

4,5/5
(6 röster)

Ingredienser

paj:

  • 1 dl pistaschmandel
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker (till pajdegen)
  • 150 g Norrmejerier Smör, i kuber
  • ca 500 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl strösocker (till rabarberfyllningen)

vaniljsås:

  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • ½ vaniljstång
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Kör pistaschmandeln till ett finfördelat strössel i mixern. Tillsätt havregryn, vetemjöl, socker och smör och kör ytterligare en kort stund till en smulig massa. Skär rabarbern i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda rabarber med potatismjöl och socker. Sätt ugnen på 225°.
Lägg rabarberblandningen i en pajform eller små portionsformar. Strö över smuldegen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter (15-20 min för små portionsformar).
Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Blanda vaniljfröna i äggvispet.
Vispa grädden fluffig. Blanda äggvispet med grädden, ställ vaniljsåsen i kylen. Servera rabarberpajen ljummen med den kalla vaniljsåsen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.