Till Norrmejerier startsida
Lättlagad renskavsgryta

Lättlagad renskavsgryta

Mängd: 4 portioner

4/5
(53 röster)

Ingredienser

  • 600 g fryst renskav
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 rödlökar, hackade
  • 2 ½ dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl frysta lingon eller tranbär

Gör så här

Bryn renskav i smör i en stekpanna. Lägg i rödlöken och låt den steka med. Smula över buljongtärning och häll på grädden. Låt puttra ett par minuter. smaka av med salt och peppar. Strö över lingon. Servera renskavsgrytan med pressad eller kokt potatis.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.