Till Norrmejerier startsida
Marskalkens frestelse

Marskalkens frestelse

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 4 stavar Norrglimt, 1 cm breda
  • 1 påse färsk spenat
  • 4 blad filodeg/smördeg
  • 1 msk smält Norrmejerier Smör
  • 2 msk hackade hasselnötter
  • salt och peppar
  • valfri sallad
  • 4 st färska fikon
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil

Vinägrett:

  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Gör så här

Skär en ficka i varje laxbit. Lägg spenatbladen i fickan tillsammans med oststaven. Pensla degarken med smör och linda dem runt laxbitarna till ett paket. Strö över hasselnötterna. Lägg på bakplåtspapper och stek i ugn i 200° ca 7 minuter.

Plocka och skölj salladen, gärna ekbladssallad eller romansallad, i kallt vatten och låt rinna av ordentligt på en handduk. Blanda ihop vinägretten.

Arrangera sallad och klyftade fikon på tallrikar och stänk över vinägretten. Lägg dit den nybakade laxen och klicka lite gräddfil bredvid.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.