Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten (37°)
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • 1 tsk salt
  • 2 dl polenta
  • ca 9 dl vetemjöl

Gör så här

Smula jästen och lös upp den med lite av vattnet och tillsätt sedan resterande vatten och crème fraiche. Rör ner salt, polenta och arbeta in mjöl lite efter hand till en smidig, inte alltför fast deg.
Låt jäsa under duk i ca 30 min.Dela degen i 20 bitar och rulla till bullar.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare i 15 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ljummet vatten och strö över lite polenta.
Grädda i 7-10 min, tills bröden fått fin färg och känns lätta.



En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.