Till Norrmejerier startsida
Kardemummafyllda dinkelbullar

Kardemummafyllda dinkelbullar

Mängd: ca 25 bullar

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • ½ tsk salt
  • ¾ dl strösocker
  • 8-9 dl ljust siktat dinkelmjöl
  • eller vetemjöl
  • 2 fint tärnade äpplen
  • ½ dl råströsocker
  • 1 dl ljusa russin
  • 1 msk stött kardemumma
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Smula jästen i en skål. Smält smöret. Blanda i crème fraiche och mjölk. Värm till 37°. Rör ut jästen i lite av degvätskan och rör om så att den löser sig. Tillsätt resterande degvätska. Tillsätt salt, socker och mjöl (lite i taget). Arbeta till en smidig deg och låt jäsa under duk i ca 40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla till en avlång platta. Fyll med äpple, socker, russin och kardemumma. Rulla ihop och skär i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 5-10 min, tills bullarna fått fin färg.




En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.