Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl osaltade cashewnötter eller sötmandel, hackad
  • 1/2 dl strösocker
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 1 äggula
  • 100 g mörk choklad

Vaniljkräm:

  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 äggulor
  • 3 msk strösocker 2 msk maizena- eller potatismjöl
  • ca 1 msk vaniljsocker

Till garnering:

  • ca 1 liter jordgubbar

Gör så här

Hacka samman mjöl, nötter, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägg-gulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar botten, ca 27 cm i diameter. Nagga botten. Låt stå kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200º.
Grädda pajskalet i mitten av ugnen 15 - 20 min. Hacka chokladen grovt. Ta pajformen ur ugnen. Fördela chokladen i pajskalet och låt den smälta. Bred ut chokladen till ett jämnt lager.
Vispa ihop grädde, mjölk, äggulor, socker och maizenamjöl i en kastrull. Sjud krämen under kraftig vispning tills den tjocknar. Låt den svalna. Smaksätt med vaniljsocker.
Bred ut vaniljkrämen i mördegsskalet. Lägg i de skivade jordgubbarna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.