Till Norrmejerier startsida
Morotssoppa med ingefära och myntayoghurt

Morotssoppa med ingefära och myntayoghurt

Mängd: 25 port (100 port)

3/5
(2 röster)

Ingredienser

  • morötter, i bitar 3 kg (12 kg)
  • gul lök, hackad 600 g (2,4 kg)
  • vitlök, hackad 30 g (120 g)
  • Norrmejerier Smör 50 g (200 g)
  • grönsaksbuljong 6 l (24 l)
  • färsk ingefära, riven 30 g (120 g)
  • salt och svartpeppar

myntayoghurt:

  • Naturell Yoghurt 1,2 l (4,8 l)
  • färsk hackad mynta 1/2 dl (2 dl)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till såsen och ställ kallt ett par timmar. Tillsätt mer mynta om det behövs. Fräs lök och vitlök i en gryta. Tillsätt morötter och buljong. Koka tills morötterna är mjuka. Mixa soppan och tillsätt ingefära. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan het med en klick myntayoghurt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.