Till Norrmejerier startsida
Blomkålssoppa med skinka

Blomkålssoppa med skinka

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 600 g blomkål
  • 6 dl vatten
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 200 g kokt eller rökt skinka
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad färsk gräslök

Gör så här

Dela blomkålen i buketter. Koka upp vatten, mjölk och buljongtärningar. Lägg i blomkålsbuketterna. Koka dem tills de är riktigt mjuka, ca 15 min. Häll av det mesta av kokspadet och spara det. Mixa blomkålen i en matberedare. Häll tillbaka blomkålspurén och kokspadet i kastrullen. Tillsätt grädde och koka ca 5 min. Skär skinkan i fina strimlor och lägg ner dem i soppan och värm. Smaksätt med salt och peppar. Strö över gräslök. Servera med bröd och ost.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.