Till Norrmejerier startsida
Norris Smörbullar

Norris Smörbullar

Min kompis Sunna har sagt att jag skall få en present om jag lyckas äta en smörbulle utan att slicka mig om munnen. Prova du också, jag har inte klarat av det en enda gång!

Mängd: 20 st

4/5
(176 röster)

Ingredienser

  • 50 g jäst (gärna för söta degar)
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2,5 dl Mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 9 dl vetemjöl, 540 g
  • ev 1,5 tsk kardemumma, kan uteslutas

fyllning:

  • 100 g rumsvarmt Norrmejerier Smör
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1,25 dl florsocker

till dekoration:

  • smält smör
  • strösocker

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37° (fingervarmt). Häll över jästen och rör tills den löst sig.Tillsätt socker, ägg, salt, vetemjöl och ev kardemumma. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 60 minuter. Blanda till fyllningen och klicka ut den på ett bakplåtspapper i 20 små högar. Lägg in i frysen medan degen jäser. Knåda degen lätt och dela i 20 bitar. Forma till bollar och lägg i bullformar. Tryck ner den frysta fyllningen i mitten på varje bulle. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda i ca 8 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna lite. Pensla de nygräddade bullarna med smält smör och doppa dem i strösocker

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.